Održan uvodni sastanak projekta posvećenog borbi protiv komaraca

Uvodni sastanak novog projekta MOS-Cross finansiranog u okviru Intereg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020, a čiji je opšti cilj unapređenje usluga javnog zdravlja u Zapadno-bačkom okrugu i Osiječko-baranjskoj županiji u vezi s ranim otkrivanjem bolesti koje prenose komaraci, uz poboljšanje prekograničnog nadzora i kontrole komaraca, održan je 18. avgusta u Somboru.

Sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima, predstavnici Zavoda za javno zdravlje Sombor (koji je vodeći partner na projektu), kao i predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i Zavoda za javno zdravstvo Osiječko-baranjske županije (partneri na projektu).

Na samom početku, prisutne su pozdravili dr Srđan Merei ispred Zavoda za javno zdravlje Sombor, Ivana Đurica ispred Fonda „Evropski poslovi“ APV i Magdalena Sikora ispred Zavoda za javno zdravstvo Osiječko-baranjske županije i izrazili zadovoljstvo zbog saradnje na projektu, kao i nadu da će ovaj projekat biti uspešno realizovan tokom narednih 27 meseci.

Uvodni sastanak imao je za cilj predstavljanje plana projektnih aktivnosti, kao i diskusiju o aktivnostima koje će se sprovoditi u predstojećem periodu.