Održan je četvrti projektni sastanak projekta Mos-Cross2

Sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima, Nastavni Zavod za javno zdravstvo Osiječko-baranjske županije (vodeći partner), predstavnici Zavoda za javno zdravlje Sombor, Zavoda za javno zdravstvo Požeško–slavonske županije, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ APV i Institut za javno zdravlje Novi Sad.
Prof. dr Sanja Bijelović je pozdravila sve prisutne ispred Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Institut je predstavio process postavljanja klopki za komarce, te dao jasan pregled vrsta komaraca koji su u klopkama pronađeni te je istaknuto koliko su korisni bili treninzi za zdravstvene radnike gde su učili vrste i determinaciju komaraca.
Sanja Čuturilov Veselinović je predstavila tekuće aktivnosti Fonda i predstojeće aktivnosti u okviru projekta. Prikazane su fotografije svih do sada postavljenih bilborda za komarace, ukupno 30 bilborda. Partneri su usaglasili termine za predstojeće okrugle stolove i projektne sastanke.
Ispred Zavoda za javno zdravlje Sombor, Dragan Višekrunić je izneo da sve aktivnosti teku po planu, da su bilbordi za komarce postavljeni, te da je u toku održavanje istih.
U toku septembra očekuje se da budu postavljeni svi bilbordi i kod partnera u Hrvatskoj. Uzorkovanje i analiza komaraca teče po planu i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u Osijeku, kao i u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.