Osnovci OŠ „Vuk Karadžić“ sadili belu topolu uz Jegričku

U okviru projekta „Ekološko upravlјanje vodama protiv ekstremnih vremenskih uslova u pograničnoj oblasti – ECOWAM”, koji ima za cilј sprečavanje negativnih efekata na kvalitet vodnih tela uspostavlјanjem zajedničkog sistema unapređenja upravlјanja vodama u AP Vojvodini i Županiji Čongrad, na teritoriji Parka prirode „Jegrička“ u Ravnom Selu je 18. marta 2019. godine održana edukativna radionica za decu radi uklјučivanja dece u aktivnost pošumlјavanja i podizanja njihove svesti o zaštiti životne sredine.

Đaci iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Novog Sada, u pratnji svojih učitelјica, imali su prilike da se oprobaju u sadnji bele topole na teritoriji Parka prirode „Jegrička“, dok su od predstavnika JVP „Vode Vojvodine“ mogli da nauče nešto više o značaju Parkova prirode. Ovo je bila do sada najbrojnija grupa „drugaka“ – tri odelјenja sa ukupno 68 učenika učestvovalo je u ovo projektnoj aktovnosti. Ujedno je to bilo i treće, poslednje sađenje bilјaka sa učenicima predviđeno ovim projektom.

Projekat „Ekološko upravlјanje vodama protiv ekstremnih vremenskih uslova u pograničnoj oblasti (ECOWAM)” sprovodi se u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Partnerstvo na projektu, čiji ukupni budžet iznosi 1.758.447,43 evra, od čega sufinansiranje Evropske unije (IPA) iznosi 1.494.680,31 evra, čine Uprava za vodoprivredu za područje Donja Tisa – ATIVIZIG (Mađarska), JVP „Vode Vojvodine” Novi Sad (Srbija) i Fond „Evropski poslovi” AP Vojvodine (Srbija).