Dana 30.07.2019. predstavnici Fonda” Evropski poslovi” AP Vojvodine, Kristina Bašić i Zoran Pavić u saradnji sa Razvojnom agencijom Vojvodine posetili su opštine Temerin, Mali Iđoš i Bačka Topola sa željom da se podstakne još bolje praćenje i implementacija evropskih procesa i izgradnje i jačanje institucionalnih kapaciteta Autonomne pokrajine Vojvodine.

U Temerinu goste je dočekao predsednik opštine Đuro Žiga sa svojim saradnicima, i posebno je pohvalio uspešnu sradnju sa Fondom.

U Malom Iđošu goste je dočekao predsednik opštine Marko Lazić sa svojim saradnicima. Na sastanku je predstavljena projektna ideja o boljem iskorišćavanju termalnih voda kroz INTERREG IPA Program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, dok je u Bačkoj Topoli predsednik Skupštine opštine Saša Srdić sa svojim saradnicima predstavio projekat koji je u implementaciji, a tiče se rekonstrukcije kampa na obali jezera u saradnji sa partnerima iz Mađarske.

Predstavnici opština istakli su da u narednom periodu imaju potrebu za što boljim osposobljavanjem svojih kadrova u cilju korišćenja evropskih fondova. S tim u vezi postignut je dogovor da Fond „ Evropski poslovi“ AP Vojvodine u što kraćem vremenu organizuje obuke u ovim opštinama. Dogovorena je neposredna i konstantna saradnja kako bi se predstavnici opština što bolje upoznali sa svim elementima i  procedurama neophodnim za formulisanje još više uspešnih predloga projekata za konkurisanje na EU pozive.