Potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji Fonda sa Fondacijom “Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture”

U prostorijama Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine danas je potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji Fonda sa Fondacijom “Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture”.

Saradnja će se, pored ostalog, ostvarivati zajedničkim delovanjem u oblasti edukacije na teritoriji Novog Sada i Zone 021 (Irig, Sremski Karlovci, Beočin), organizovanjem info-dana, konferencija i seminara, kao i organizovanjem manifestacija u cilju promocije evropskih vrednosti i procesa evropskih integracija.
„Fond će u saradnji sa Fondacijom organizovati i održati obuke „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“, u prvoj polovini 2018. godine, za predstavnike institucija kulture na teritoriji Novog Sada čiji je osnivač Republika, Pokrajina ili Grad Novi Sad, za predstavnike nevladinog sektora koji su deo programa Novi Sad 2021, i za predstavnike partnerskih organizacija na sprovođenju projekta“, navodi se u tekstu Sporazuma koji se zaključuje na određeno vreme, za vreme trajanja projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.