Predstavnici italijanske regije Marke u poseti Izvršnom veću

Novi Sad, 21. septembar – Predstavnici italijanske regije Marke, čiji je glavni grad Ankona, boravili su danas u Izvršnom veću AP Vojvodine i razgovarali sa Predragom Novikovim, direktorom Kancelarije za evropske poslove. Uz to, danas su počeli i zvanični razgovori sa predstavnicima italijanske regije Toskana, koji takođe borave u Srbiji.

Gospođa Marina Maurici, direktorka Kancelarije za međunarodnu saradnju i evropske poslove regije Marke i član italijanske delegacije u Briselu, posebno se interesovala za saradnju Marki i Vojvodine u oblastima programa socijalne zaštite, zaštite životne sredine i upravljanja otpadom, podrške razvoju malih i srednjih preduzeća, povezivanja privreda dve regije, i saradnje turističkih organizacija i subjekata.

– Od posebnog značaja za nas je da damo punu podršku zaštiti životne sredine i čišćenju Vojvodine od otpada, kao i da poboljšamo program socijalne zaštite osoba sa invaliditetom, dece žrtava nasilja, kao i osoba sa duševnim oboljenjima. Najveći deo zajedničkih projekata iz navedenih oblasti biće finansiran od strane italijanskih institucija i fondova EU koji su nam trenutno na raspolaganju, dok još nemamo status zemlje kandidata za ulazak u Evropsku uniju, rekao je Predrag Novikov.