Predstavljanje Izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2016 godinu

Izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2016. godinu predstavljen je 24. novembra 2016. godine u Poslovnom inkubatoru u Novom Sadu.

Izveštaj Evropske komisije predstavila je šefica političkog sektora Delegacija EU u Republici Srbiji Nora Hajrinen, koja je napomenula da su novi elementi u ovogodišnjem Izveštaju, da se osim stepena napretka, govori i o trenutnom stanju u Srbiji kada je reč o političkim i ekonomskih kriterijumima za priključivanje ka evropskoj zajednici. Hajrinen je saopštila da za 18 meseci sledi novi Izveštaj, a da će Vlada predstaviti Evropskoj komisiji implementacione planove, koji će, potom, moći da se prate.

Skup je organizovao EU Info point Novi Sad, a učesnici panel diskusije bili su Nebojša Vojnović, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ivana Sabo, Poslovni Inkubator Novi Sad, Milan Stojanov, Privredna komora Vojvodine, Vojin Šenk, profesor Fakulteta tehničkih nauka, dok je skup je moderirao Andrija Aleksić iz Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.