Promocija Vojvodine na festivalu Balkan trafik u Briselu

Festival Balkan trafik održan je u Briselu i Namuru od 28. aprila do 1. maja 2022. godine po 16. put. Ovaj festival predstavlja specifičnu multi dimenzionalnu platformu za kulturnu diplomatiju i ima za cilj da okupi brojne učesnike i promoviše različite vrste umetničkih formi sa prostora jugoistočne Evrope.

Ove godine je po prvi put na Balkan trafik festivalu učestvovao i Srpski klub Krug iz Brisela koji je na svom štandu predstavio neke specifične proizvode i ručne radove iz Srbije ali i turističke i kulturne potencijale naše zemlje. Kancelarija Vojvodine u Briselu je pomogla nastup ovog kluba obezbediviši promotivni materijal koji je pripremljen u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine, te su posetioci u toku tri dana mogli da se upoznaju i sa ponudom naše pokrajine.

Inače, festival je ove godine po prvi put organizovan na otvorenom prostoru, te su brojni posetioci imali prilike da uživaju u nastupima muzičkih i plesnih izvođača iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Albanije, Bosne i Hercegovine. U sklopu festivala održane su i umetničke izložbe, različite debate i tematske radionice. Kada je reč o učesnicima iz Srbije, svakako da je najveću pažnju privukao nastup Gorana Bregovića i njegovog orkestra kao i duvačkog orkestra Bojana Krstića.