Projekat eWAM; Poseta terenu vodotoka Jegrička radi utvrđivanja kvaliteta vode i mulja nakon izmuljivanja

Projekat „Ekološko upravljanje vodama u ravničarskim predelima“ ulazi u poslednju fazu implementacije te su stoga partneri na projektu, Fond „Evropski poslovi ”AP Vojvodine i JVP „Vode Vojvodine“ Novi

Projekat „Ekološko upravljanje vodama u ravničarskim predelima“ ulazi u poslednju fazu implementacije te su stoga partneri na projektu, Fond „Evropski poslovi ”AP Vojvodine i JVP „Vode Vojvodine“ Novi Sad, 12. maja 2014. godine, ponovo obišli teren na kojem su izvršeni radovi izmuljivanja. Ovog puta cilj je bio sprovođenje III faze analize i monitoringa vodnоg tela vodotoka Jegrička.

U okviru projekta, Prirodno-matematički fakultet, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, u prethodne dve faze analize i monitoringa, prikazao je rezultate analize kvaliteta vode i mulja pre i tokom izmuljivanja. Rezultati su pokazali da je kvalitet mulja dobar i pogodan za razastiranje na okolno zemljište, te se i od ove poslednje faze uzorkovanja, koja se izvodi nakon izmuljenja vodotoka Jegričke, očekuju pozitivni rezultati.

Prisutnima su se obratili direktor Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine, Siniša Lazić, pomoćnik direktora za razvoj JVP “Vode Vojvodine”, Janoš Mičkei i član Opštinskog veća Temerin zadužen za poljoprivredu, ekologiju i zaštitu životne sredine, Miroslav Monar, sa ciljem da se još jednom istakne važnost projekta i ukaže na značaj povezivanja nadležnih institucija u prekograničnom regionu koje su zadužene za prevenciju poplava i izlivanje rečnih tokova.