Radni sastanak povodom programa prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije na projektu “Dunav nas spaja”

U petak, 28. februara 2020. godine, Kula je bila domaćin radnog sastanka na kojem su dogovoreni koraci i unapređenje buduće saradnje na predlogu projekta “Dunav nas spaja”.

Pored predstavnika opštine Kula, sastanku su prisustvovali i predstavnici Saveta nacionalnih manjina Rusina, Slovaka i Mađara, predstavnici Vukovarsko – srijemske županije, Hrvatskog nacionalnog veća u Republici Srbiji, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, predstavnici Saveta nacionalnih manjina iz Srbije i Hrvatske, kao i predstavnici Fonda Evropski poslovi.

Cilj projekta „Dunav nas spaja“  je jačanje institucionalnog povezivanja nacionalnih manjina, društvenog i ekonomskog razvoja prekograničnog područja kroz sprovođenje zajedničkih projekata i aktivnosti na kojima su nosioci nacionalne manjine. Saradnju na projektu je podržao i predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić.

U svom obraćanju, gospodin Damjan Miljanić je istakao da opština Kula ima iskustva u realizaciji sličnih projekata, a da je sastanak održan kako bi zainteresovane strane što spremnije dočekale raspisivanje novog programa prekogranične saradnje.