Saradnja KEP i partnera iz italijanskih regija

Na osnovu višegodišnje saradnje sa italijanskim regijama, prošlog leta je u Novom Sadu otvorena Kancelarija za promociju saradnje između preduzeća Regije Molize i Srbije, čiji se spektar aktivnosti, ipak, ne zaustavlja na privredi. Uz saradnju u oblasti novih tehnologija i zaštite geografskog porekla proizvoda, rekonstruisani su i sakralni objekti, promovišu se turizam i ostale oblasti života.

– Područje na kojem mi živimo, nazvali ga Balkan, Srbija ili Vojvodina, nalazi se u strateškim dokumentima Vlade Republike Italije kao partnersko, i naši prijatelji se tako i ponašaju već godinama. Bilo da se radi o saradnji iz oblasti privrede, zahvaljujući kojoj desetine italijanskih firmi dolazi na sajmove u Novom Sadu, uvođenju novih tehnologija, ili sertifikaciji proizvoda, imamo punu podršku naših partnera iz Italije, rekao je Predrag Novikov, direktor Kancelarije za evropske poslove.

Saša Pupin, direktor Kancelarije za promociju saradnje između preduzeća Regije Molize i Srbije, predstavio je projekte koji su trenutno aktuelni i najavio otvaranje Degustacionog centra, u kojem će naši privrednici moći da se upoznaju sa tradicionalnim italijanskim proizvodima. Direktan povod današnjeg održavanja konferencije za novinare je peta sesija Umbria Jazz festivala u Novom Sadu, «Balcanic Windows 09» koji će se narednog vikenda, 28. i 29. avgusta održati u Dunavskoj ulici