Svečano zatvoren OASIS Omladinski letnji kamp

U Kanjiži, na gradskoj plaži Štrand svečano je zatvoren OASIS omladinski letnji kamp 22. avgusta.

Čestitajući organizatorima i pobednicima ovogodišnjeg kampa, Mihalj NJilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, istakao je značaj ovog kampa koji ima za cilj da osnaži i neguje fer igru, timski duh i toleranciju, kroz inovativna sportska takmičenja, a takođe, napomenuo je da je ovo bila odlična prilika da se mladi druže i upoznaju.

U danima od 15. do 22. avgusta, OASIS omladinski letnji kamp je okupio 138 mladih iz 16 srednjih škola s teritorije AP Vojvodine.

Mladi su se oprobali u takmičenju u orijentiringu i u drugim raznovrsnim igrama, prikazujući svoju agilnost i svoje veštine, a sve to u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, uz podršku Opštine Kanjiža i Fonda „Evropski posloviˮ AP Vojvodine.

Projekat sufinansira Evropska unija u okviru Intereg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija 2014-2020 sa 499.815,164 evra. Partneri na projektu su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Opština Kištelek, opština Kanjiža i Fond „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine.