Treći regionalni poslovni forum

U organizaciji Autonomne pokrajine Vojvodine, Skupštine evropskih regija, Privredne komore Vojvodine, Razvojne agencije Vojvodine, zajedno sa Evropskom mrežom preduzetništva i Fondom „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, održan je Treći regionalni poslovni forum u Privrednoj komori Vojvodine.
Forum je organizovan u onlajn okruženju, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Otvarajući Forum, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, ocenio je da Poslovni forum predstavlja izvanredan ambijent koji bi trebao da postigne rezultatate.
Učesnicima Foruma obratio se i predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor koji je zahvalio ovogodišnjim učesnicima i organizatorima, i ocenio je da nam predstoji vreme puno izazova.
Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica istakao je da Regionalni poslovni forum predstavlja sinergiju više institucija i rezultat je aktivnog učešća AP Vojvodine u radu Skupštine evropskih regija više od 20 godina.

U uvodnom delu, učesnicima su se obratili i Evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, kao i predsednik Skupštine evropskih regija Magnus Berntson.

Na otvaranju Foruma obratili su se i Nikola Žeželj, direktor razvojne agencije Vojvodine, Nikolas Burge iz Generalnog direktorijata za trgovinu Evropske komisije, Lukas Mandl, član Evropskog parlamenta, Huan Hose Martinez Lozano, predstavnik Regije Murcio iz Španije, Aleksandra Santini, predstavnica Regije Abruzo iz Italije i Vang Tianming, generalni direktor Kancelarije za spoljne poslove kinseske provincije Fuđijen.

Ovogodišnji Regionalni poslovni forum okupio je preko 210 učesnika iz 28 zemalja sa tri kontinenta, a za B2B susrete prijavilo se preko 200 učesnika.