U dve najveće zrenjaninske škole o EU

Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine od svog osnivanja promoviše dobre evropske tekovine, pomažući u pisanju i implementaciji projekata, ali i edukujući stanovništvo.

Kako su mladi deo građana Srbije koji će, po svoj prilici, jednog dana donositi odluke na EU nivou, studiozno i već godinama učestvujemo u raznim događajima koji se bave Evropom, a posvećeni su mladima. U okviru sedme po redu manifestacije „Evropsko selo”, kojom se promovišu vrednosti Evropske unije, kao i bogatstvo naroda i država koje je čine, predstavnici Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine, održali su naredno predavanje „Istorija i nastanak Evropske unije” učenicima šestog razreda iz dve najveće škole iz Zrenjanina. Predavanju je prisustvovalo preko stotinu učenika i nastavnika iz Osnovnih škola „Žarko Zrenjanin” i „Petar Petrović Njegoš” iz Zrenjanina.

Pored predavača, Teodore Milkov Manić i Jelene Radosavljević Rovčanin, koje su predstavile učenicima poziciju Evropske unije i istorijske okolnosti koje su uticale na njeno formiranje, ovog puta se đacima se obratio i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i tom prilikom ispričao đacima primere dobre prakse grada Zrenjanina, dok je đake na razgovor motivisao Milan Čežek iz Fonda ,,Evropski poslovi” AP Vojvodine. Predavanju je prisustvovala Marija Harmat, koordinatorka za poslove EU u kabinetu gradonačelnika Zrenjanina, koja je zadužena za organizaciju Evropskog sela.