Fond “Evropski poslovi” APV i RRA Srem zajedno o evropskim šansama

U saradnji Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine i Regionalne razvojne agencije Srem u Rumi je održan sastanak i kraći seminar za predstavnike opština iz Srema (Sremska Mitrovica, Šid, Ruma, Pećinci, Stara Pazova, Inđija).

Prisutne je pozdravio Milan Mirić, direktor Regionalne razvojne agencije Srem, a zatim i Andrija Aleksić iz Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine, koji je bliže objasnio važnost aktivnog učešća sremskih opština u programima Evropske unije. Gospodin Aleksić je predstavio i mogućnosti koje opštinama pruža saradnja sa predstavništvom Vojvodine u Briselu.

Pored prezentacije, prisutni su imali prilike da od predstavnika Fonda Mine Radmilović i Dražena Lovrića čuju o evropskim fondovima, kao i da dobiju informacije o prethodnom iskustvu Srbije u programima Evropske unije. Posebna pažnja posvećena je programima koji se otvaraju sticanjem statusa kandidata za članstvo. Predstavljene su nove aktivnosti Fonda u čijem je fokusu saradnja podunavskih zemalja i projekti u okviru evropske Dunavske strategije, kao i vrste obuka koje organizuje Fond “Evropski poslovi” APV.