Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine u poseti gradonačelniku Ljubljane

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković ugostio je direktora Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine Aleksandra Simurdića, upoznavši ga još jednom sa koracima koji su Ljubljanu doveli do titule Zelene prestonice Evrope.

Stečeno iskustvo, znanja i implementacija inovativnih aktivnosti na polju upravljanja vodama, otpadom, negovanja biorazličitosti, održavanju i čuvanju zelenog identiteta poslužiće opštinama i gradovima u Vojvodini na putu ka implementaciji zelene agende.

Na sastanku je dogovoren susret početkom 2022. godine kada će lokali iz Vojvodine imati priliku da se upoznaju sa iskustvima iz Ljubljane.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković je, tokom razgovora, pohvalio Novi Sad koji je poslednjih godina ostvario pozitivnu transformaciju koja u središte rasta i kreiranja vrednosti stavlja održivost i inspiriše pozitivne promene. Stremljenje Novog Sada, ali i vojvođanskih opština i gradova, prepoznati su od strane gradonačelnika Ljubljane koji će sa Fondom “Evropski poslovi” APV raditi na uspostavljanju bliže saradnje dva regiona.