Tokom 16 i 17. maja 2019. godine održan je Forum Kreativna Evropa 2019, prvi put u Novom Sadu.
Forum je organizovan u saradnji sa Fondacijom Novi Sad 2021 i Fondom “Evropski poslovi” AP Vojvodine, s obzirom da se u Fondu nalazi Antena Deska Kultura Kreativna Evropa Srbija.

Ovogodišnji Forum otvorio je Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija, a potom su se prisutnima obratili Vidosava Enderić, direktorka Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine i Vuk Radulović ispred Fondacije 2021.

Pitanje kojim se ovogodišnji Forum bavio bilo je na koji način projekti i modeli organizovanja u kulturi mogu da podstiču saradnju, boreći se protiv stereotipa i različitih oblika društvene nejednakosti. S idejom neophodnosti jačanja saradnje i povezivanja, Forum je organizovan kroz partnerstva u tri grada (Novi Sad, Niš, Beograd) i podrazumeva horizontalne načine učenja, razmene, uključivanja i povezivanja domaćih i inostranih profesionalaca.
Inače, Antena Kultura Deska Kreativna Evropa Srbija ima sedište u prostorijama Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine, i to je prvi put da se kancelarija nekog evropskog programa nalazi u sastavu jedne pokrajinske institucije. Predstavnice Antene u Fondu su Mina Radmilović Pjevac, Dragana Srećkov i Jovana Rapajić.
O Intereg IPA Programima prekogranične saradnje govorila je Mina Radmilović Pjevac, dok su Program Kreativna Evropa – potprogram Kultura predstavili Dragana Srećkov, Jovana Rapajić i Dimitrije Tadić.
Veoma zanimljivi paneli, razgovori i debate obeležili su ovogodišnji Forum. Prisutni su imali priliku da čuju iskustva gošće iz Švedske, predstavnika Višegradskog fonda, a posebno korisno predavanje o sufinansiranju evropskih projekata imala je i Smiljka Jovanović, pokrajinska sekretarka za finansije.