“Jačanje institucionalne infrastrukture u Bačkoj za ravnomerni regionalni razvoj i korišćenje IPA 3 komponente za regionalni razvoj”

U periodu od 26. do 29. juna 2012. godine na Staroj Planini u organizaciji Regionalne razvojne agencije Bačka i Fondacije Friedrich Ebert, održan je četvorodnevni seminar pod nazivom “Jačanje institucionalne infrastrukture u Bačkoj za ravnomerni regionalni razvoj i korišćenje IPA 3 komponente za regionalni razvoj”. Cilj održavanja seminara bio je povezivanje ključnih partnera na teritoriji Bačke koji se bave oblašću razvoja opština, regionalnim razvojem i njihovo zajedničko planiranje projekata za korišćenje IPA 3 komponente za regionalni razvoj u periodu nakon 2015. godine. Seminaru su prisustvovali predstavnici kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i odeljenja za privredu iz deset opština osnivača Regionalne razvojne agencije Bačka, predstavnici ministarstva finansija Vlade Republike Srbije, predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine, međunarodni eksperti i predstavnici naučno-istraživačkih institucija.

Seminar je doprineo jačanju institucionalnog okvira na prostoru Bačke za sprovođenje projekata od značaja za ravnomerni regionalni razvoj, povećanju nivoa znanja zaposlenih u opštinskim upravama o institucionalnom okviru za ravnomerni regionalni razvoj i pripremi projekata u okviru IPA 3 komponente za regionalni razvoj. Seminar predstavlja aktivnost u okviru projekta „Jačanje institucionalne infrastrukture u Bačkoj za ravnomerni regionalni razvoj i korišćenje predpristupnih fondova Evropske unije – IPA 3 komponente za regionalni razvoj”, koji u partnerstvu sprovode Regionalna razvojna agencija Bačka i nemačka Fondacija Fridrih Ebert uz pridružene partnere na projektu Fond “Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine i Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment iz Novog Sada.