Predstavnice Fonda ”Evropski poslovi” AP Vojvodine, Kristina Bašić i Senka Bengin posetile su danas Opštinu Novi Bečej i Opštinu Nova Crnja, zajedno sa predstavnicima Razvojne agencije Vojvodine Natašom Rončević i Tijanom Mirković. U Opštini Novi Bečej sreli su se sa pomoćnikom predsednika Opštine Damirom Ovčinom i njegovim saradnicima, dok ih je u Opštini Nova Crnja dočekao predsednik Opštine Vladimir Brakus sa saradnicima.

Tokom održanih sastanka, dogovorena je sveobuhvatnija neposredna saradnja predstavnika lokalne samouprave sa Fondom, a povodom mogućnosti finansiranja putem EU fondova kroz pomoć kod odabira i pisanja projekata prema Evropsko uniji i buduće obuke u Opštini Novi Bečej od strane zaposlenih u Fondu „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, koje su planirane za sve zainteresovane s teritorije Opštine. Predstavnici Opštine Novi Bečej nameravaju da, na teritoriji Opštine, razvijaju eko-turističke potencijale, dok su predstavnici Opštine Nova Crnja izneli probleme sa kojima se suočavaju – potrebu za rekonstrukcijom sportskih terena u Opštini Nova Crnja koji bi mogli da se reše kroz realizaciju EU projekata, u čemu bi im Fond pomogao.

Tokom sastanaka razgovarano je i o mogućnosti saradnje predstavnika lokalne samouprave sa Razvojnom agencijom Vojvodine kroz korišćenje subvencija, kao  i kroz izradu razvojnih dokumenata koji se direktno tiču jedinica lokalne samouprave (JLS).