Zaposleni Turističke organizacije opštine Ruma na obuci za pisanje evropskih projekata

Na zahtev Turističke organizacije opštine Ruma, Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine održao je trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ kako bi tematiku

Na zahtev Turističke organizacije opštine Ruma, Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine održao je trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ kako bi tematiku projektnog finansiranja približio zaposlenima koji su prepoznali ovaj način finansiranja kao priliku za unapređenje rada svoje institucije i položaja opštine Ruma na regionalnoj turističkoj mapi. Tokom obuke polaznici su imali priliku da se bliže upoznaju sa strukturom i načinom konkurisanja u okviru IPA Instrumenta za pretpristupnu pomoć 2014-2020. sa posebnim osvrtom na programe prekogranične saradnje dostupne institucijama u AP Vojvodini. Takođe, predstavlјeni su i Programi Zajednice koji će biti na raspolaganju aplikantima iz Srbije u narednom evropskom budžetskom periodu.

Teorijski deo obuke bio je propraćen zadacima koji su realizovani u radnim grupama, gde su polaznici imali prilike da u saradnji sa predavačima razvijaju svoje projektne ideje u oblasti razvoja turističke ponude i zaštitie životne sredine. Predstavlјeni su alati za razvijanje projektnih ideja kao što su drvo problema i drvo cilјeva, logička matrica i grupisanje aktivnosti u radne pakete. Takođe, kroz praktičan primer su predstavlјeni neophodni koraci i procedure koje propisuje Evropska unija u vezi sa budžetiranjem projektnih predloga. Po završetku obuke, polaznicima su uručeni sertifikati o uspešno završenoj obuci.