Održana konferencija „Pripremne aktivnosti za jačanje kapaciteta pokrajinskih institucija i lokalnih samouprava u korišćenju sredstava iz fondova EU sa akcentom na ruralni razvoj“

U organizaciji Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine, 6. decembra 2013. godine, na Paliću je održana konferencija pod nazivom „Pripremne aktivnosti za jačanje kapaciteta pokrajinskih institucija i lokalnih samouprava u korišćenju sredstava iz fondova EU sa akcentom na ruralni razvoj“.

Konferenciju je otvorio Zoran Radoman, Pokrajinski sekretar za finansije, dok su se prisutnima obratili i Peter Rac, zamenik šefa Zajedničkog tehničkog sekretarijata IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, Andor Biro, Nikola Svičević i Atila Rakoci iz Agencije za razvoj poljoprivrede i ruralnog razvoja Mađarske (ARDA), Relja Burzan, šef informativnog centra IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija i dr. Bojan Vujin sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

U okviru konferencije predstavljene su pripremne aktivnosti u programu prekogranične saradnje Mađarska – Srbija za novi budžetski period 2014-2020, kao i agrarna politika Evropske unije, mogućnosti korišćenja sredstava namenjenih ruralnom razvoju u periodu 2014-2020. Skupu su prisustvovali predstavnici pokrajinskih institucija i lokalnih samouprava sa područja Vojvodine.