Peti regionalni forum mladih lidera u Novom Sadu

Peti regionalni forum mladih lidera održan je u Novom Sadu u periodu od 30. oktobra do 2. novembra ove godine.

Regionalni forum mladih lidera je godišnja konferencija koja okuplja mlade, društveno aktivne, pojedince iz Western Balkans 6 organizacije u cilju njihovog uključivanja u diskusije o aktuelnim društvenim i ekonomskim temama i razvijanju rešenja zasnovanih na prethodnim  znanjima i društvenom angažovanju. Tokom godina, Forum je postepeno, ali postojano, prerastao u mesto okupljanja mladih, ambicioznih lidera.

Ove godine, Forum je bio više ekonomski orijentisane, stoga je glavni cilj bio adresiranje trenutnih društveno-ekonomskih promena na Zapadnom Balkanu, inspirisanih težnjom ka stvaranju onoga što je postalo poznato kao Mini šengenska inicijativa – to jest ekonomsko povezivanje država Zapadnog Balkana. Teme koje su bile u fokusu su slobodno kretanje ljudi, regionalna digitalna agenda, regionalno industrijsko i investiciono područje, podrška mladim preduzetnicima, kao i demografske promene i održivi demografski razvoj u državama Zapadnog Balkana. Pored toga – s obzirom na važnost zajedničkog regionalnog tržišta – stvareno je okruženje za otvorene diskusije između mladih lidera orijentisanih  ka poslovanju i preduzetništvu i  starijih profesionalaca sa ciljem razmene iskustava.

Na forumu su učešće uzeli i predstavnici Fonda „Evropski Poslovi“ AP Vojvodine.

Forum je organizovao Evropski pokret u Srbiji – lokalni ogranak Novi Sad – Beogradski fond za političku izuzetnost u partnerstvu sa Regionalnim savetom za saradnju (RSS). Forum dodatno podržava Pokrajinska vlada AP Vojvodine i Grad Novi Sad.