Pokretanje projekta „Snaga znanja“ za unapređivanje poslovnih veština i transverzalnih znanja kod mladih

Dana 20. novembra u prostorijama Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine održan je sastanak u cilјu pokretanja projekta „Snaga znanja“ u čijoj bi realizaciji učešće uzele sledeće institucije: Fakultet za inženjerski menadžment iz Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, MENSA – odsek za NTC, NTCM program i Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

Cilј projekta „Snaga znanja“ je povećanje svesti mladih lјudi o tome da su znanja i veštine koje se stiču na visokoškolskim ustanovama klјučne za razvoj kompetencija i sposobnosti neophodnih za uspešnu karijeru, kao i svesti o tome da su one neophodan uslov kako za lični napredak, tako i za napredak društva i države kao celine. Kao klјučne projektne aktvnosti izdvajaju se izrada materijala za maturante u srednjim školama, izrada internet portala koji bi sadržao relevantne informacije o temi koju projekat pokriva, predavanja u srednjim školama, učešće u medijima i organizovanje javnih tribina. Takođe, projekat je u skladu sa Strategijom razvoja obrazovanja u Srbiji do 2020. godine, a realizovao bi se uporedo sa izradom Strategije za mlade 2015-2025. godine.

Projekat su do sada podržali Ministarstvo omladine i sporta, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošlјavanje i ravnopravnost polova, Grad Novi Sad i Unija poslodavaca Srbije.