Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine učestvovao na Sajmu investicija Invest Expo

Na Novosadskom sajmu, u okviru Sajma investicija, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, 31. oktobra predstavljena je publikacija „Standardom do evropski

Na Novosadskom sajmu, u okviru Sajma investicija, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, 31. oktobra predstavljena je publikacija „Standardom do evropskih fondova“. Na skupu se prisutnima obratio Andrija Aleksić koji je naglasio da glavni cilj publikacije jeste da pripremi lokalne samouprave i pokrajinske institucije za novu fazu regionalnog razvoja i pobolјšanje uslova za apsorpciju IPA sredstava u narednom periodu pridruživanja.

Takođe su predstavljeni i specifični ciljevi dokumenta „Standardom do evropskih fondova“, koji do 2015. treba da realizuju svi gradovi i opštine na teritoriji Vojvodine, i obuhvata sledeće komponente: Strategiju razvoja 2014-2020, formiranje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj koje Strategiju treba da sprovedu u delo, i sistem „48 sati“ kao uslužni servis građana.