Svečano otvaranje Programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“

Na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu svečano je obeležen početak nove generacije Programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fonдove” koji se realizuje u zajedničkoj organizaciji Fonda „Evropski poslovi “ AP Vojvodine i Ekonomskog fakulteta u Subotici, a uz podršku Pokrajinske vlade Vojvodine.

Polaznike, koji dolaze iz pokrajinskih sekretarijata, lokalnih samouprava, razvojnih agencija, škola, javnih preduzeća i građanskih udruženja, odnosno institucija koje mogu da se bave pisanjem, apliciranjem i implementacijom evropskih projekata, pozdravili su Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, dr Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta i Vidosava Enderić, direktor Fonda „Еvropski poslovi” AP Vojvodine.

Ova generacija ima 45 polaznika, i kroz 200 časova obradiće sledeća četiri modula: Ekonomija, pravo i politike EU i proces pridruživanja; Upravljanje lokalnim i regionalnim razvojem; Programi Evropske unije i Upravljanje projektima. Predavači će im biti renomirani profesori i stručnjaci koji se godinama uspešno bave evropskim projektima.