Sastanak sa delegacijom iz Republike Srpske

Pomoćnici pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nebojša Drakulić i Jovan Podraščanin i direktorka Fonda „Evropski poslovi“ Vidosava Enderić AP Vojvodine su se 4. aprila 2017. godine sastali sa delegacijom Republike Srpske. U delegaciji  koju je predvodio  ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske  Zlatan Klokić, bili su: Radmila Dragišić, pomoćnica ministra za EU u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Mlađen Cicović, direktor predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči o nastupu Bosne i Hercegovine, kao zemlje partnera, na predstojećem 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji će se održati od 13-19. maja 2017. godine na Novosadskom sajmu, kao i o mogućnostima zajedničkog povlačenja sredstava iz IPA fondova, saradnje razvojnih agencija, jačanja saradnje na planu komorskog povezivanja, kao i u oblasti turizma.

Na sastanku je ocenjeno da ima prostora i za jačanje saradnje po planu ekonomskog razvoja, jačanja poljoprivredne saradnje i regionalnog povezivanja, a direktorica Fonda Vidosava Enderić naglasila je da će se u budućnosti raditi na unapređenju i inteziviranju saradnje  sa Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

Na kraju sastanka istaknuto je da je predstojeći poljoprivredni sajam u Novom Sadu odlična  prilika da se predstave svi potencijali Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske  i umreže sa drugim potencijalima, kao i da je neophodno da se uz zajedničke napore dve Vlade radi na povlačenju što više sredstava iz fonda za IPA prekogranični program Srbija-Bosna i Hercegovina.