Počeo Drugi Regionalni poslovni forum

Drugi regionalni poslovni forum, koji organizuju Autonomna Pokrajina Vojvodina i Skupština evropskih regija (AER), u saradnji s Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine (RAV), Novosadskim sajmom i Evropskom mrežom preduzetništva, uz podršku Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, svečano je  otvoren 1. oktobra na Novosadskom sajmu i trajaće do 4. oktobra.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je na otvaranju Regionalnog poslovnog foruma, da regionalno povezivanje u sferi privrede obezbeđuje dugoročan, stabilan i održiv rast naših ekonomija.
„Imajući u vidu da su naše ekonomije u najvećoj meri izvozno orijentisane, povezivanje tržišta i međusobna saradnja su nam neophodni“, kazao je potpredsednik Milićević i naglasio da je uloga onih koji se nalaze na javnim i političkim funkcijama da stvore okvir u kojem će tešnja saradnja biti moguća, ali i podsticana.

„Prepoznali smo ovaj koncept kao dobar – pre svega koncept međuregionalne saradnje, gde rad Skupštine evropskih regija dobija konkretan oblik“, kazao je potpredsednik Milićević i dodao da je cilj da se kroz ovakve oblike saradnje dodatno podstakne razvoj privrede i ekonomije.

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica kazao je da je Regionalni poslovni forum pokrenut prošle godine na inicijativu Skupštine evropskih regija, kao paralelni događaj plenarnom zasedanju Komiteta AER-a, koji je održan u Skupštini Vojvodine.
On je napomenuo da je ovo jedinstven koncept u Srbiji, koji kompanijama iz regiona i sa četiri kontinenta, omogućava da besplatno, preko B2B sastanaka pokušaju da obezbede posao za svoje kompanije.

Generalni direktor Uprave za hranu i ribarstvo Ministarstva poljoprivrede šumarstva i hrane Republike Slovenije, dr Bojan Pahor, izjavio je da Srbija i AP Vojvodina aktivno rade na intenziviranju privrednih odnosa, te da je jedan od koraka u tom pravcu i činjenica da je Slovenija partner ovogodišnjeg Regionalnog foruma.

Na zvaničnom otvaranju su se obratili još i Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine i Radimir Čačić, član Izvršnog odbora Skupštine evropskih regija i župan Varaždinske županije.