U utorak, 05.06. 2018. godine, u okviru uspostavljene saradnje, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Milan Čežek i Zoran Pavić sa predstavnikom Razvojne agencije Vojvodine Živkom Planićem posetili su opštine Novi Kneževac i Senta. U Novom Kneževcu domaćin je bio predsednik opštine Radovan Uverić sa svojim saradnicima, dok su ih u Senti dočekali Viktor Varga, član gradskog veća za privredu i Dragana Radonjić, načelnica Odeljenja za lokalni i ekonomski razvoj.
U cilju podizanja institucionalnih kapaciteta naše pokrajine i svih subjekata zainteresovanih za konkurisanje za sredstva Evropske unije kroz projekte, predstavnici i ovih opština su upoznati sa svim elementima i procedurama neophodnim za formulisanje uspešnih predloga projekata na EU pozive.
Na zahtev predstavnika obe opštine dogovoreno je da se u što kraćem vremenu organizuju stručne obuke sa glavnim ciljem da se učesnici osposobe za upravljanje fondovima Evropske unije i nauče da samostalno formulišu predloge projekata i strateški ih pozicioniraju i okviru definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja. Obuke se pripremiti i realizovati predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, koji te obuke uspešno organizuju već godinama.