Mentorski program počeo u okviru projekta Active Girls

U četvrtak 12. decembra 2019. godine u Žutom salonu Pokrajinske vlade u Novom Sadu održan je sastanak upoznavanja mentorki i učenica u okviru projekta projekat „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – ActiveGirls“, koji sufinansira Evropska unija kroz Interreg – IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, sa ukupnim budžetom od 210.865,04 evra, od čega sredstva Evropske unije (IPA) iznose 179.235,28 evra.

Sastanku su prisustvovale Jovana Rapajić i Tamara Glišić-Krivošija ispred Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, koje su ujedno članice projektnog tima, a u ime Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu prisutnima se obratila Aranka Binder, pomoćnica za sport. Skup je vodio Marko Adamović, menadžer projekta iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Inače, vodeći partner na projektu je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu a ostali partneri su Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Opština Senteš u Mađarskoj i Skvoš klub „Tisa“ iz Segedina.

Tamara Glišić-Krivošija je prezentovala mentorski program u okviru projekta Aktivne devojčice. Nakon toga je izvršeno upoznavanje parova (mentorki i mentorina) i date su im smernice za realizaciju ove aktivnosti u narednih 6 meseci. Ovim sastankom je u stvari započeo mentorski program u okviru projekta. Mentorke su se danas predstavile prisutnima i svaka ponaosob je iznela ukratko svoj sportski život počevši od osnovne škole do današnjice.