Završena evaluacija u okviru Poziva za prikupljanje ideja u sektoru kulturnih i kreativnih industrija

U okviru „Programa virtuelne inkubacije i akceleracije za osnaživanje aktera kulturnih i kreativnih industrija“ projekta CCI4Tourism, 12. aprila 2021. godine raspisan je Poziv za prikupljanje ideja u sektoru kulturnih i kreativnih industrija.

Sprovedena je evaluacija pristiglih ideja, te je  od 13 prijavljenih ideja na različite teme, evaluaciona komisija donela odluku da prihvata sledećih 9 ideja: Region posebnih doživljaja (Centar za razvoj društvenog zvanja HORIZONT 21- KREATIVNA VOJVODINA); Platforma za gradnju zamljom (Klub finih zanata); Tematski eko-park Jugolend (Mini Jugoslavija); Drugačijim stazama Novog Sada (Crvena linija); Interaktivna mapa Bačkog Podunavlja (Zelena glava doo); VR Beacon (Dragan Vladić); Performapp (Novosadska sekcija međunarodnog saveta za igru CID-UNESCO); Suvenir Petrovaradinske tvrđave (Interart) i Carski vinski drum (Žene i vino).

Evaluacija je završena 14. jula. Organizacije, čije su ideje izabrane, učestvovaće u Kreativnom HUB-u i imaće pravo na edukaciju i usluge koje će biti organizovane u okviru HUB-a, kao i na korišćenje dostupne digitalne opreme.