Održan sastanak koordinacione grupe za korišćenje sredstava iz evropskih fondova

U Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine 19. oktobra 2017. godine održan je sastanak koordinacione grupe za korišćenje sredstava iz EU fondova, u čijem su radu učestvovale i predstavnice Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine Čarna Zeljković i Mina Radmilović Pjevac. S obzirom na različitost tema koje su bile na dnevnom redu, publiku su činili predstavnici javnog i civilnog sektora, a ukupan broj prisutnih bio je preko sedamdeset.

Prva tačka dnevnog reda bila je predstavljanje Prvog poziva za podnošenje predloga projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć Evropske unije (IPA II), alokacije 2014, 2015, i 2016. Poziv je predstavila Čarna Zeljković , koja je ukazala na prioritete koji će se finansirati, specifičnosti samog poziva, i podsetila da je rok za podnošenje rezime predloga projekta 16. novembar 2017 godine.

Druga tačka dnevnog reda odnosila se na poziv u okviru programa Kreativna Evropa, potprogram Kultura – evropski projekti saradnje, koji je predstavila Mina Radmilović Pjevac, koja je ujedno i koordinatorka Antene Kultura Deska Kreativna Evropa Srbija. Kako  je 2018. godina, proglašena godinom kulturnog nasleđa u Evropskoj uniji, istaknute su i specifičnosti u ovoj kategoriji.