Održan seminar „Pravilno korišćenje evropskih sredstava – iskustva OLAF-a za razvojne šanse Vojvodine”

Održan seminar „Pravilno korišćenje evropskih sredstava – iskustva OLAF-a za razvojne šanse Vojvodine” U Skupštini AP Vojvodine održan je seminar pod nazivom „Pravilno korišćenje evropskih sredstava – iskustva OLAF-a za razvojne šanse Vojvodine” u zajedničkoj organizaciji Predstavništva AP Vojvodine u Briselu i OLAF – Odeljenja Evropske komisije koje je zaduženo za ispravno i zakonski odobreno korišćenje sredstava u projektima koji se delom ili u potpunosti finansiraju iz sredstava Evropske unije. Na seminaru su predstavljena iskustva, kao i najveći izazovi za efikasnu realizaciju razvojnih projekata.

Prisutnima se pozdravnim govorom obratio direktor Fonda „Evropski poslovi”, Predrag Novikov, zatim je Dušan Sterle iz odeljenja Evropske komisije koje je zaduženo za ispravno i zakonski odobreno korišćenje sredstava, govorio o nepravilnostima i zloupotrebama fondova Evropske unije, a potom o istražnom postupku s primerima o iskustvima OLAF-a. O iskustvima u realizaciji evropskih projekata govorio je prof. dr Saša Bošnjak sa Univerziteta u Novom Sadu – Ekonomski fakultet, a o evropskim projektima iz ugla sektora finansija i budžetiranju projekata govorio je mr Dražen Lovrić.

Seminaru je prisustvovalo preko stotinu pedeset učesnika iz javnih preduzeća iz čitave Vojvodine, institucija kulture, saveta nacionalnih zajednica, pokrajinskih sekretarijata, predstavnika brojnih NVO, regionalnih privrednih komora, regionalnih razvojnih agencija, Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije……

Ovde možete preuzeti prezentacije sa seminara:

1. OLAF – opšte informacije

2. OLAF – istražni postupak s primerima

3. OLAF – izveštavanje o nepravilnostima