O evropskim fondovima u Sremskim Karlovcima

Predstavnici Fonda „Evropski poslovi” Autonomne Pokrajine Vojvodine održali su prezentaciju instrumenta za pretpristupnu pomoć i mogućnost finansiranja putem fondova EU.

Prisutnima se prvo obratio pomoćnik načelnika odeljenja za društvene delatnosti opštine Sremski Karlovci, Igor Relić, koji je istakao značaj evropskih projekata za Opštinu Sremski Karlovci i predhodna iskustva opštine u istim.

Značaj EU fondova je u vidu kratke prezentacije objasnila predstavnica Fonda Mina Radmilović. Pored toga, pristutni su dobili informacije o aktuelnom pozivu iz Programa prekogranične saradnje Srbija- Hrvatska, koji je do 15. novembra otvoren i za institucije s teritorije karlovačke opštine. Nedavno otvoren poziv pruža mogućnost za finansiranje projekata u oblasti ekonomskog i socijalnog razvoja, kao i projekata kojima je fokus razvoj turizma i zaštita životne sredine. Vrednost projekata iz prve i druge mere kreće se od 50.000 do 200.000 evra, dok je za treću meru „ljudi-ljudima” maksimalan iznos 50.000 evra po projektu.