Poseta učenika gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada u okviru projekta „Zvoni za Evropu“

U okviru projekta „Zvoni za Evropu“, koga podržava nemačka Fondacija Fridrih Ebert i Evropski pokret u Srbiji (EpuS) već devetu godinu, a od ove godine i Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine

U okviru projekta „Zvoni za Evropu“, koga podržava nemačka Fondacija Fridrih Ebert i Evropski pokret u Srbiji (EpuS) već devetu godinu, a od ove godine i Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine, kancelarije Fonda posetili su učenici gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada. Cilj projekta je neformalno obrazovanje učenika srednjih škola o vrednostima Evropske unije, njenoj strukturi i istorijatu, kao i izazovima koje našu zemlju čekaju u procesu evropskih integracija.

Kroz predavanje na temu „Institucije Evropske unije“ srednjoškolci su se upoznali sa specifičnim institucionalnim sistemom Evropske unije, sastavom i nadležnostima Evropskog parlamenta, Evropskog saveta i Evropske komisije, i informisali o radu Fonda „Evropski poslovi“ i Kancelarije Vojvodine u Briselu. Takođe, bilo je reči i o mogućnostima koje se pružaju mladima u oblasti obrazovanja, kroz upoznavanje srednjoškolaca sa programima i fondovima Evropske unije u ovoj oblasti.