Predstavnicima pokrajinskih sekretarijata predstavljen projekat „Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji “zelene” energije“

Na poziv tima Univerziteta u Novom Sadu, održan je sastanak na kojem je predstavnicima pokrajinskih sekretarijata predstavljen evropski projekat „Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji “zelene” energije (X Degree)“.

U projektu, pored Univerziteta u Novom Sadu, Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i JKP „Vodokanal“ Sombor, učestvovaće i Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. Vinkovci iz Hrvatske i Poljoprivredni institut Osijek.

Glavni cilj ovog je projekta unapređenje i promocija korišćenja različitih vidova obnovljivih izvora energije u oblasti prekogranične saradnje, a kako je za njegovu uspešnu realizaciju neophodna podrška nadležnih pokrajinskih sekretarijata, na sastanku su bili predstavnici PS za finansije, PS za energetiku i mineralne sirovine, PS za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredupoljoprivredu i PS za urbanizam i zaštitu životne sredine.