Bač, 22. april – U Baču je u organizaciji Centra za lokalnu demokratiju Bač i Kancelarije za evropske poslove održan seminar «Osnaživanje udruženja građana – Nevladine organizacije» za predstavnike lokalne samouprave, predstavnike nevladinih organizacija i goste iz Vukovara.

Četrdesetak prisutnih je kroz timski rad, u četiri grupe, prošlo izradu logične matrice i predloge budžeta, neophodne delove pisanja projektne dokumentacije, za apliciranje kod fondova Evropske unije. Svojim prezentacijama «Kakav treba da bude moj projekat» i «Fondovi EU – apliciranje» Andrija Aleksić iz Kancelarije za evropske poslove dao je osnovne podatke o načinu pisanja predloga projekata, posebno prilagođene za prekograničnu saradnju, jer je ideja ovog seminara bila da se zajedno nađu predstavnici nevladinog sektora iz Bača i Vukovara, koji bi zajedničkim projektima i konkurisali kod fondova Evropske unije.

– Upravo znanje, trening i edukacija su neophodni za nevladin sektor, ali i predstavnike lokalnih samouprava da se obuče kako bi uspešno aplicirali kod fondova Evropske unije. Veliko interesovanje koje su prisutni pokazali govori nam da je seminar bio uspešan, rekla je Darija Šain, načelnik opštinske uprave Bač, poslanik u Skupštini AP Vojvodine, i volonter u Centru za lokalnu demokratiju Bač.