U KEPu potpisani ugovori o saradnji između partnera iz Švedske i opština iz Vojvodine

Na osnovu višegodišnje saradnje Kancelarije za evropske poslove sa partnerima iz Švedske, u prostoru KEPa potpisani su Sporazumi o saradnji sa predstavnicima institucija iz Budisave, Inđije, Sombora i Novog Sada za 2010. godinu sa švedskom fondacijom ABF. Radi se o nastavku saradnje, i ovogodišnji projekat je vrednosti oko 40.000 evra.

– Kao i prošle godine, sa zadovoljstvom najavljujem projekat pomoći vojvođanskim školama po pitanju opreme kompjuterskih centara. Ovog puta reč je o pomoći koja će biti utrošena na nabavku kompjutera ali i realizaciju obuke ne samo dece već i brojnih udruženja građana kojima podrška iz Švedske svakako može biti značajna. Takođe, ove godine pokrećemo inicijativu za realizaciju projekta podrške konjičkom sportu u našoj pokrajini. Projekat će se realizovati sa udruženjima i obrazovnim institucijama iz Švedske gde ovaj sport zauzima svakako značajno mesto, rekao je Predrag Novikov, direktor Kancelarije za evropske poslove.

Predstavnici opština, odnosno škola koje učestvuju u projektu, najavili su da će se uz rad na računarima i obuku iz stranih jezika, ove godine sa Šveđanima sarađivati i u fudbalu, kulinarstvu, organizovanjem zajedničkih kampova…