Javni poziv Antene Deska Kreativna Evropa Srbija za podnošenje prijava za učešće u seminaru „Program Kreativna Evropa – projekti saradnje“

Antena Deska Kreativna Evropa Srbija organizuje seminar „Program Kreativna Evropa – projekti saradnje“ 16. i 17. septembra 2015. godine. Tačna lokacija seminara biće naknadno objavljena. Poziv je upućen svim ustanovama i organizacijama iz Srbije koje planiraju da konkurišu na program Kreativna Evropa. Na seminaru će se učesnici baviti idejama i konceptima projekata, administrativnim i finansijskim aspektima projekata, i aktivno će se analizirati i unapređivati predlozi projekata učesnika.

Cilj seminara je podizanje kvaliteta i priprema projekata za konkurisanje na program Kreativna Evropa i podizanje progamsko-organizacionih kapaciteta ustanova i organizacija iz Srbije. Pored toga, seminar se organizuje radi pospešivanja komunikcije, saradnje i razmene iskustava predstavnika ustanova i organizacija u kulturi iz gradova i opština Srbije.

Kriterijumi
Pored osnovnog kriterijuma selekcije učesnika seminara – kvalitet predloga projekta i potencijalnih partnerstava, prioritet će imati predstavnici ustanova i organizacija koji dolaze iz gradova i opština sa prostora AP Vojvodine. Predstavnici drugih ustanova i organizacija moći će da učestvuju na seminaru ukoliko preostane slobodnih mesta. Kvalitet predloga projekata meri se u odnosu na: usklađenost sa temama i prioritetima programa Kreativna Evropa, inovativnost i stručnu utemeljenost koncepta.

Uslovi javnog poziva
1. Broj mesta je ograničen na dvadeset i pet učesnika;
2. Za učešće u seminaru mogu se prijaviti do dve osobe iz jedne ustanove ili organizacije;
3. Učesnici seminara sami pokrivaju putne troškove do mesta održavanja seminara, dok ostale troškove pokriva Antena Deska Kreativna Evropa Srbija.

Podnošenje prijave
Prijava na seminar treba da sadrži sledeće informacije (najviše do tri stranice):
– Kratak opis projekta s kojim ustanova ili organizacija želi da konkuriše na program Kreativna Evropa ili smatra da predlog projekta ima potencijal za konkurisanje;
– Listu potencijalnih partnera na projektu;
– Kratak opis ustanove / organizacije (misija, ciljevi, glavne aktivnosti);
– Naznaku o radnom mestu osobe ili osoba koje se prijavljuju na učešće na seminaru.

Prijavu je potrebno dostaviti na internet adresu Antene Deska Kreativna Evropa Srbija – kreativnaevropa@vojvodinahouse.eu

Rok za podnošenje prijava
Prijave se mogu podneti do 11. septembra 2015. godine. Prijave koje stignu nakon utvrđenog roka neće se uzimati u razmatranje.