Fond „Evropski poslovi” AP Vojvodine i PSS Poljoprivredna stanica doo Novi Sad zaključili Protokol o saradnji

Direktor Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine Ognjen Dopuđ i direktor PSS Poljoprivredne stanice doo Novi Sad Vladimir Mihić potpisali su, 1. decembra 2023. godine u Novom Sadu, Protokol o saradnji ove dve institucije.

Ovim Protokolom, uspostaviće se  saradnja i koordinacija između Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i PSS Poljoprivredne stanice Novi Sad sa ciljem kreiranja evropskih projekata, saradnje u okviru informisanja javnosti o korišćenju pretpristupnih instrumenata razvojne politike EU, usklađivanja procesa obrazovanja administracije, kao i ostvarivanja svih drugih vidova saradnje koje imaju za cilj jačanje procesa regionalne saradnje.

Direktor Fonda „Evropski poslovi“ Ognjen Dopuđ, tom prilikom, izjavio je da će se saradnja ostvariti i u oblasti edukacije na teritoriji Vojvodine, kao i cele zemlje.

„U okviru međusobne saradnje, organizovaćemo info-dane, konferencije, seminare, obuke, kao i rezličite manifestacije sa ciljem promovisanja evropskih vrednosti i procesa evropskih integracija“ rekao je Dopuđ.

Kroz međusobno unapređenje saradnje, težiće se jačanju administrativnih kapaciteta što će doprineti ubrzavanju lokalnog i regionalnog razvoja na društvenom i privrednom nivou.

PSS „Poljoprivredna stanica“ Novi Sad obavlja savetodavne poslove i poslove edukacije u oblasti poljoprivrede na teritoriji devet opština Južnobačkog okruga – Novi Sad, Temerin, Žabalj, Beočin, Bački Petrovac, Bač, Sremski Karlovci, Titel i Bačka Palanka.