Održana dvodnevna radionica „Priprema projekata u okviru programa Kreativna Evropa“

Antena Kultura Deska Kreativna Evropa Srbije, koja je u sastavu Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, 31.10. – 01.11.2017. godine, organizovala je dvodnevnu radionicu u cilju obuke polaznika za pripremu projekata koji se finansiraju iz programa Kreativna Evropa.

Učesnike seminara su pozdravili Ivana Đurica, pomoćnica direktorke Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i Dimitrije Tadić, šef Deska Kreativna Evropa Srbija, koji je dao opšte informacije o programu u uvodnoj prezentaciji. Kolege iz Deska Milan Đorđević i Nina Mihaljinac predstavili su brojne primere projekata koji su dobili finasiranje i koji su uspešno implementrani u okviru ovog programa. Učesnici radionice su imali prilike da prate predavanje Relje Bobića na temu: Kultura i kreativne industrije, koji je dao osvrt na osnivanje specifične i danas veoma renomirane organizacije u jugoistočnoj Evropi „Nova Iskra“, i podelio svoje iskustvo u radu na dva evropska projekta u kojima „Nova Iskra“ učestvuje. Kraj dana obeležila je aktivna analiza projektnih ideja svakog od polaznika koji se pripremaju za aktuelni konkurs iz evropskih projekata saradnje, otvoren do 18. januara 2018. godine. Drugi dan obeležilo je predstavljanje budžeta projekata i konkursne dokumentacije potrebne za apliciranje na ovaj evropski program. Polaznici su imali priliku da čuju detaljnije informacije o koncipiranju budžeta projekta, važnosti kvalitetnog partnerstva, kao i da zajedno sa Marijom Popović prođu kroz aplikacioni formular.

Ovog puta radionicu je pohađalo 25 polaznika, koji su izabrani na osnovu javnog poziva na koji se javilo gotovo stotinu zainteresovanih.