Održan Međunarodni sastanak u okviru projekta PoWER

U Rijeci je 11-12. jula održan transnacionalni sastanak partnera na projektu “Luke kao pokretački mehanizmi preduzetništva, PoWER” koji se sufinansira iz sredstava Evropske unije u okviru Jadransko-jonskog Interreg ADRION programa.
Projekat, čiji je rok za implementaciju 31. decembar 2019. godine, ima za cilj analizu energetskih zahteva i potreba lučkih oblasti u regionu, pomoć njihovom razvoju u inovacione centre, kao i kreiranje mreže inovacionih centara posvećenih zajedničkoj saradnji i razvoju. Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine jedan je od projektnih partnera, pored Naučnog razvojnog tehnološkog instituta iz Milana – Italija, CNA Ravena iz Ravene – Italija, Riječke razvojne agencije Porin iz Rijeke – Hrvatska, Centra za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj Sarajevo – BiH, Grada Drača – Albanija, Instituta za razvoj i saradnju iz Tirane – Albanija, Centra za istraživanje i razvoj Grčke iz Soluna – Grčka i Privredne komore Trespotije iz Igumenice – Grčka.

Sastanak u Rijeci okupio je sve članove projektnog tima, kom su iz Fonda „Evropski poslovi“ APV prisustvovali Jovana Rapajić, Jelena Radosavljević Rovčanin i Dejana Dobrić. Predstavnice Fonda su predstavile trenutno stanje implementacije plana komunikacije i vidljivosti projekta, kao i objasnile koje su predstojeće aktivnosti u tom smislu, s obzirom da se sledeći međunarodni sastanak očekuje u oktobru 2019. godine, u Novom Sadu.