Promovisan projekat „Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji ,,zelene” energije“ na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Na ovogodišnjem 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstavljen je projekat „Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji ,,zelene” energije- Xdegree“. Na projektom štandu je 18. maja u 11 časova održana promocija tokom koje su izloženi dosadašnji rezultati ostvareni tokom implementacije projekta Xdegree.

Projekat se sufinansira sredstvima Evropske unije, u okviru IPA Intereg prekograničnog programa Hrvatska-Srbija 2014-2020, a ima za cilj povećanje energetske nezavisnosti javnih komunalnih preduzeća koristeći obnovljive izvore energije, zatim bolje korišćenje biomase u postrojenjima za proizvodnju biogasa, kao i povećanje svesti u javnosti o energetskom potencijalu iz obnovljivih izvora energije u prekograničnim regijama.

Partneri na projektu su Univerzitet u Novom Sadu, JKP „Vodokanal“ Sombor, Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. i Poljoprivredni institut Osijek.