Regionalni poslovni forum – Stvaranje ambijenta za brži privredni razvoj

Regionalni poslovni forum održava se od 25. do 27. septembra 2018. godine u Novom Sadu, u organizaciji Skupštine evropskih regija i Skupštine AP Vojvodine u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine i Evropskom mrežom preduzetnika, a uz podršku Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je danas na otvaranju prvog Regionalnog poslovnog foruma u Novom Sadu da je zadatak javnih službi, državnih i pokrajinskih organa da stvore ambijent i dobre uslove za poslovanje, da privrednici mogu da ostvare svoje poslovne interese.

On je naglasio da, već na prvom poslovnom forumu, brojke govore da smo na dobrom putu, jer je forum okupio 142 učesnika – poslovnih ljudi iz 16 zemalja.

„To govori o potrebi ekonomskog povezivanja i među samim privrednicima, regijama i državama“, kazao je potpredsednik Milićević i podvukao da su Republika Srbija i AP Vojvodina u vrh svojih prioriteta stavile ekonomski razvoj.

On je naglasio da se u poslednjih nekoliko godina postižu izuzetni rezultati pre svega u ekonomskoj stabilizaciji, a zatim i u ekonomskom razvoju. O tome značajno govori i hrabri brojka od 4,5 odsto rasta bruto društvenog proizvoda u prvoj polovini ove godine, kroz kontinuitet koji se ostvaruje u ranijim godinama.

Milićević je naglasio i da je rast industrijske proizvodnje, pre svega prerađivačke industrije, turizma i građevinarstva – dobra vest, te da se ti trendovi prate i u AP Vojvodini.

„Pokrajinska vlada daje maksimalan doprinos privredi Vojvodine, i nizom podsticajnih mera i kroz pokrajinski budžet stvara ambijent za postizanje dobrih privrednih rezultata“, kazao je potpredsednik Milićević.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević naglasio je da je od velikog značaja jedinstvo svih institucija i izvršne vlasti u Vojvodini kojima se stvara pravi privredni ambijent za dalje nastupe vojvođanske privrede na svim regionalnim, ali i ostalim tržištima.

Na forumu su se obratili i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj, kao i stručnjaci za preduzetništvo i finansije iz Belgije, Holandije, Rumunije, Turske i Italije.