Dana 06.11.2018. godine, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Milan Čežek i Zoran Pavić, i predstavnik Razvojne agencije Vojvodine Živko Planić posetili su opštine Sečanj i Novi Bečej kako bi se podstaklo praćenje i implementacija evropskih procesa i jačanje institucionalnih kapaciteta AP Vojvodine.
Domaćini u Sečnju bili su Ljiljana Katić, zamenica predsednika opštine, Jon Paunesku, pomoćnik predsednika opštine i Dejana Milošević, rukovodilac odeljenja za privredu, razvoj, inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine opštine.
Opština Sečanj je u proteklom periodu konkurisala sa dva projekta u okviru INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, od kojih je projekat „Prevencija i borba protiv nepogoda“, koji je urađen u partnerstvu sa Fondom „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i odobren za finansiranje.
U Novom Bečeju goste je dočekao Saša Maksimović, predsednik opštine, Milan Stojšin, pomoćnik predsednika opštine za finansije, kao i Jovana Vokić koordinator u LER-u.
Što se tiče opštine Novi Bečej, oni imaju veoma dobru saradnju sa Razvojnom agencijom Banat, sa kojom su u poslednje vreme realizovali više projekata iz oblasti vanrednih situacija i turizma. Najnoviji projekat koji je podnet i koji je u fazi evaluacije u okviru INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, u saradnji sa Razvojnom agencijom Banat i rumunskom opštinom Rešice je vezan za rekonstrukciju sportske hale.