Jačanje kapaciteta srednjoškolskih ustanova u Sremu za pisanje projekata koje finansira EU

Srednja ekonomska škola „9. maj“ iz Sremske Mitrovice je prepoznala značaj fondova Evropske unije kao metod jačanja institucionalnih kapaciteta. Zaposleni u Fondu „Evropski poslovi“ AP Vojvodine su u

Srednja ekonomska škola „9. maj“ iz Sremske Mitrovice je prepoznala značaj fondova Evropske unije kao metod jačanja institucionalnih kapaciteta. Zaposleni u Fondu „Evropski poslovi“ AP Vojvodine su u periodu od 26-28.03.2013. godine održali trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“. Polaznici obuke su bili profesori srednje ekonomske škole.

Tokom obuke polaznici su imali prilike da se bliže upoznaju sa strukturom i načinom konkurisanja u okviru IPA programa prekogranične saradnje dostupnih institucijama u AP Vojvodini. Takođe je predstavljen i program Evropske unije „Erasmus+“ koji je otvoren za obrazovne institucije iz Srbije, a koji će biti aktuelan u sedmogodišnjem periodu od 2014. do 2020. godine. U praktičnom delu učesnici su razvijali projektne ideje iz oblasti unapredjenja obrazovnog profila turistički tehničar, jačanje znanja učenika o pokretanju sopstvenog biznisa, kao i unapredjenje nastave kroz uvodjenje inovativnih programa i opremanje prostora. Polaznici su u radnim grupama imali praktičan rad na temu analize i planiranja projekta i projektnih ideja u formi u kojoj to Evropska Unija zahteva.