Potpisano 9 ugovora za evropske projekte, u dva od njih partner je Fond

U Skupštini AP Vojvodine danas je potpisano 9 ugovora za projekte prekogranične saradnje sa Hrvatskom, iz Prvog poziva za dostavu projektnih predloga Intereg IPA programa. Ukupna vrednost projekata je 7,6 miliona evra.

Danas su potpisana i dva ugovora za projekte na kojima je Fond „Evropski poslovi” AP Vojvodine partner. To su „Mosquito Control in Cross-border Area (MOS – Cross)” i „EXploitation of Different Energy sources for GREen Energy production (X Degree)”.

Na projektu „MOS – Cross“ vodeći partner je Zavod za javno zdravlje Sombor, a partneri Fond „Evropski poslovi” AP Vojvodine i Institut za javno zdravlje Osiječko-baranjske županije, dok je na projektu „X DEGREE“ vodeći partner Univerzitet u Novom Sadu, a partneri Javno komunalno preduzeće „Vodokanal” Sombor, Fond „Evropski poslovi” APV, Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o i Poljoprivredni institut Osijek.

„MOS – Cross“ se finansira u okviru prve prioritetne ose Intereg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020 – Poboljšanje kvaliteta javnog zdravlja i socijalnih usluga u programskom području, dok se „X DEGREE“ finasira u okviru druge prioritetne ose Intereg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020 – Promovisanje korišćenja obnovljive energije i energetske efikasnosti.