U Senti predstavljen dokument „Standardom do evropskih fondova“

U cilju promocije dokumenta „Standardom do evropskih fondova“, jačanja opštinskih kapaciteta i intenziviranja saradnje u opštini Senta je održana prezentacija kojoj su prisustvovali predstavnici opština

U cilju promocije dokumenta „Standardom do evropskih fondova“, jačanja opštinskih kapaciteta i intenziviranja saradnje u opštini Senta je održana prezentacija kojoj su prisustvovali predstavnici opštinske uprave, javnih preduzeća, kancelarije za mlade, ustanova kulture i medija.

Predstavnici Fonda prezentovali su mogućnosti finansiranja od strane Evropske unije u narednom višegodišnjem budžetskom periodu i uslovima koji su postavljeni u „Vojvođanskom standardu“ koji je izradio Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i regionalnim razvojnim agencijama. Tokom diskusije je ukazana važnost međuopštinske saradnje i zajednička priprema regionalnih projekata. Urađena je analiza prioriteta koja se nalaze u dokumentu i istaknuta je neophodnost da potrebne komponente budu ispunjene u svim opštinama AP Vojvodine kako bi se moglo govoriti o ravnomernim uslovima za razvoj. Prisutni su tom prilikom izložili svoja iskustva u programima Evropske unije i saradnji sa susednim opštinama.