Predstavnici Fonda ”Evropski poslovi” AP Vojvodine, Milan Čežek i Senka Bengin, zajedno sa predstavnicima Razvojne agencije Vojvodine, Natašom Rončević i Tijanom Mirković, posetili su danas opštine Plandište i Alibunar.

U Opštini Plandište sreli su se sa Goranom Donevskim, zamenikom predsednika Opštine i Brankom Pantić, načelnicom Odeljenja za privredu, LER, finansije i budžet i njihovim saradnicima.

U Opštini Alibunar sreli su se sa Kosom Nikolić, načelnicom Odeljenja za privredu, razvoj i javne službe i Oliverom Filipovićem, pomoćnikom predsednika Optšine za finansije i njihovim saradnicima.

Tokom održanih sastanaka, dogovorena je sveobuhvatnija neposredna saradnja predstavnika lokalne samouprave sa Fondom, a povodom mogućnosti finansiranja putem EU fondova kroz pomoć kod odabira i pisanja projekata prema EU i buduće obuke u Opštini Plandište i Opštini Alibunar od strane zaposlenih u Fondu „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, koje su planirane za sve zainteresovane s teritorije Opština.

Predstavnici Opština izneli su svoje probleme sa kojima se suočavaju – potreba za rekonstrukcijom obdaništa; svlačionica u lokalnom fudbalskom klubu; skidanje obloga i rekonstrukcija stolarije po školama – a koje bi mogli da reše kroz realizaciju EU projekata, u čemu bi im Fond pomogao.

Tokom sastanaka razgovarano je i o mogućnosti saradnje predstavnika lokalne samouprave sa Razvojnom agencijom Vojvodine kroz korišćenje subvencija, kao  i kroz izradu razvojnih dokumenata koji se direktno tiču javne lokalne samouprave.