Obuka „Mogućnost finansiranja putem EU fondova“

Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, u saradnji sa omladinskom mrežom Youth Hub, organizovao je obuku, u periodu od 01.-05.02.2021., koja se, usled aktuelne epidemološke situacije, održala putem zoom aplikacije.

Tokom obuke, govorilo se o razvojnim procesima, kroz predstavljanje mogućnosti finansiranja iz fondova Evropske unije, uvodu u proceduru apliciranja i pripremi predloga projektnih ideja, radi uspešnog povlačenja sredstava Evropske unije koja su dostupna Republici Srbiji, odnosno AP Vojvodini, na pragu novog finansijskog okvira 2021-2027.

Glavni cilj obuke je da se učesnici osposobe da samostalno formulišu predloge projektnih ideja i strateški ih pozicioniraju u okvire definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja. Polaznici su imali prilike da nauče kako da svoje predloge projektnih ideja formulišu u skladu sa standardima evropskih projekata uz korišćenje logičkog okvira i same logičke matrice. Poslednjeg dana obuke polaznici su se upoznali sa osnovama budžetiranja projekata, kao i sa delovima prijavnog formulara za konkurisanje za raspoložive fondove Evropske unije.