Predrag Novikov razgovarao sa predsednikom Instituta za evropske regije dr Francom Šausbergerom

Salcburg/Novi Sad, 18. decembar – Tokom svog boravka u Austriji, direktor Kancelarije za evropske poslove, Predrag Novikov, sastao se u Salcburgu sa dr Francom Šausbergerom (Franz Schausberger), predsednikom Instituta evropskih regija (IRE), povodom proširenja saradnje, koja je otpočela u avgustu mesecu, učlanjivanjem AP Vojvodine u ovu priznatu instituciju.

IRE ima značajnu ulogu u regionalnom i ukupnom evropskom povezivanju i razvoju, i sada je oko 45 evropskih regija uključeno u nju – nemačke Baden-Virtemberg i Bavarska, italijanske Južni Tirol, belgijska Flandrija, hrvatske županije Istra, Virovitica i Varaždin, češki Plzen, austrijske Tirol, Gornja i Donja Austrija.

Šausberger se založio da se u narednom periodu organizuje boravak privrednika regije Salcburga u Vojvodini, povodom mogućnosti investiranja u našu pokrajinu. Vojvodina je atraktivna destinacija, i posebno interes je iskazan za slobodne lokacije i njihovu infrastrukturnu opremljenost. Infrastruktura je istaknuta kao ključni preduslov investiranja, i to je polje na kojem država treba da pomnogne strane investicije, istaknuto je posle sastanka.